A lúgos víz fogyasztásának hatása a szervezetre

Napjainkban az emberek többségét a rohanó életmód, kevés mozgás, helytelen táplálkozás, túlzott stressz jellemzi. Ezek a tényezők jelentősen hozzájárulnak ahhoz, hogy a szervezet lassan de biztosan elsavasodik.

Az átlagos étrend 80%-át savas ételek és italok teszik ki. A legtöbb táplálék, kivéve a zöldségeket, savas kémhatású anyagokra bomlik le és az anyagcsere-folyamatok során a szervezet is savakat termel (húgysav, ecetsav, tejsav). Ha a táplálékkal bevitt és a szervezetben keletkező savak szintje túlságosan magas, akkor a test elraktározza ezeket a szövetekben (pl. a zsírszövetben – hozzájárulva az elhízáshoz). Nagyon jó savlekötő a kalcium, amihez elsősorban a csontokból és a fogakból jut a szervezet, csontritkulást, fogszuvasodást okozva. Az elsavasodott szövetekben romlanak a vér áramlási jellemzői is. A vörösvértestek elvesztik rugalmasságukat, savmerevség lép fel, eltömítik a kapillárisokat, megakadályozva ezzel a szövetek megfelelő oxigén- és tápanyagellátást. Így alakulhat ki a diabétesz, magas vérnyomás, veseelégtelenség, rák és egyéb betegségek. Dr. Otto Warburg azt állította: ha nem jutnak elég oxigénhez, a sejtek elrákosodnak. Ezért az állításáért Nobel díjat kapott.
 
Az IONIZÁLT LÚGOS VÍZ oxigéntartalma 2-3x magasabb a hagyományos csapvízénél. Valóban oxigén dús víz. A benne lévő hidroxil ionok nagy mennyiségű oxigénnel látják el testünket. A víz testünk legfontosabb alkotóeleme, testünk több mint 80%-a víz. Az ionizált víz antioxidáns lesz akár csak a vitaminok. Mivel negatív ORP-vel rendelkezik, leköti a szabad gyököket, megakadályozza és vissza is fordítja szervezet oxidációját. Az ionizált víz alapvetően más, mint a hagyományos víz. A hagyományos vízben 12-18 vízmolekula alkot egy klasztert, ami túl nagy, hogy egy sejt közvetlenül felszívhassa. Az ionizált lúgos víz hexagonális klaszterrel rendelkezik, ami lehetővé teszi, hogy közvetlenül a sejtekbe jusson. Az ásványi anyagok ionizált formában sokkal hatékonyabban szívódnak fel. Az ionizált lúgos vízben lévő elektronok segítik lekötni a nehézfémeket, vírusokat, baktériumokat, penészgombákat, semlegesítik az ártalmas rothadási folyamatokat.
 
Magyarországon az ionizált lúgos vízről még a szakemberek is keveset tudnak. De ezt az eljárást már 50 éve kutatják Japánban, illetve a volt Szovjetunióban. Növény- és állatkísérletek során egyre több pozitív változást figyeltek meg, ezeken felbuzdulva elkezdték a humán irányú kutatásokat is, amelyek eredményei minden várakozást felülmúltak. Ennek köszönhetően a nyugati társadalmak, főleg az Egyesült Államok, figyelmét is felkeltette a lúgos víz. Mára már milliók életét változtatta meg ez az oxigénben dús víz a Távol-Keleten, az Egyesült Államokban és reméljük hamarosan nálunk, Magyarországon is.

A lúgos víz fogyasztásának „szabályai”:

  • Ez legyen a reggeli első és a nap végén az utolsó ital.
  • Napi min. 2 l ionizált lúgos víz fogyasztása javasolt (akár napi 4 l-t is elfogyaszthat).
  • Étkezés előtt fél órával fogyassza, ill. étkezés után egy órával. Az emésztéshez szükség van a gyomorsavra! Ha fehérjében (húsban) nagyon bőséges volt az étkezés, célszerű 2 órát is várni, amíg újra lúgos vizet fogyaszt.
  • Étkezések között fogyasszon annyi ionizált lúgos vizet, amennyi csak jólesik!


Eszlári Zsolt e.v., Telefon: 70/619-7269, Email: eszlarizsolt2@gmail.com
Technológia: EUSAN Kft., Készült az euPark rendszerében